torsdag 9. februar 2012

Anmeldelse: Switched av Amanda Hocking

Switched av Amanda Hocking


Om Boka:
Switched er første boka i Trylle trilogien, skrevet av Amanda Hocking. Denne boken ble utgitt første gang i 2010, da fortfatteren utga den selv som Ebok. Her solgte hun mange eksemplarer og har blitt kjent som "dronningen" av selvutgitte bøker :P Har jeg fått på fornemmelsen :)
Fortsettelsene heter Torn og Ascend.
Første boken har også akkurat kommet ut på norsk og heter da Byttet. På norsk har den blitt utgitt av forlaget Pentagruel.
Dette er en noe utenom det vanlige. En fantasi bok som hverken inneholder vampyrer, hekser, varulver osv. som normalt. Men i stede inneholder den troll :)
Forfatteren er også kjent for en annen serie som heter The Hollows, som er om zombier. Har også første bok av denne serien, og ser frem til og lese den :)

ISBN13: 9781453688939
293 sider

Lest: Januar 2012
Språk: Engelsk

Bak på Boka: (Fra Goodreads)
When Wendy Everly was six-years-old, her mother was convinced she was a monster and tried to kill her. It isn't until eleven years later that Wendy discovers her mother might have been right. With the help of Finn Holmes, Wendy finds herself in a world she never knew existed - a world both beautiful and frightening, and Wendy's not sure she wants to be a part of it.

Handlingen: (kanskje litt spoiler, men ikke noe stort)
Wendy vokser opp sammen med sin storebror og tante, etter at moren har blitt innlagt på sinnssyk hospitalet, etter et forsøk på og drepe Wendy da hun var bare 6 år gammel.
11 år senere begynner Wendy og legge merke til et mønster. Hun har aldri helt passet inn i sitt eget liv.
Men en dag kommer en mystisk gutt ved navnet Finn og konfronterer henne, om nettopp dette. Men skal hun tro på ham, en helt ukjent person. Han påstår hun har en annen familie der ute og han vil bringe henne til dem. Han avslører litt av familiens hemmelighet, men skal hun stole på det...
Og forlatte alt hun kjenner og reise med ham, til en familie som hun ikke kjenner, og som ikke er lik noen annen familie.
   En dag har hun ikke noe valg. Noen kommer for og kidnappe henne men Finn kommer til hennes redning. De må forlate byen for og kommer vekk fra kidnapperne. Og Wendy kan ikke lengere nøle over det som kommer til og skje..

Min Mening:
Jeg likte denne boka skikkelig godt. Den var noe helt uten om det vanlige :) Troll xD haha Så kult. Det forklarer liksom litt hvor uten om det vanlige.. Likte ideen om troll kjempe godt, for har aldri sett den brukt før. Selvom disse trollene ikke er som de trolla vi kjenner fra eventyr. Var det fortsatt kult.
Men egentlig alt i denne historien hadde meg trollbundet fra første side. Det skjedde noe konstant.
Og selvom det var noen øyeblikk som kanskje var litt treige, så bare fortsatte og fortsatte du med og lese for du forelsker deg i karakterene og bare må vite hva som kommer til og skje med dem.
Og jepp jeg sa karakterene og ikke karakteren som i hovedperson. For og være helt ærlig så var jeg ikke noe stor fan av hovedpersonen. Men guttene i storyen, er en helt annen del :) Jepp gutter som i flertall.
Det er flere mannlig karakterer i boka og du blir nesten like forelsket i alle sammen.
Jeg sitter i hvertfall tilbake med den følelsen at jeg ikke aner hvem jeg syns hun skal være sammen med. For jeg liker alle xD Men det går jo ikke akkurat an.
Jeg ga i hvertfall boka 6 ut av 6 stjerner


Og jeg er super spent på og lese fortsettelsen. Mest fordi den er så bra skrevet og jeg bare må vite hva som skjer og spesielt med gutta :) hehe Må vite hva som skjer med de og hvem som ender opp med jenta osv.. :) Gleder meg hvertfall masse til fortsettelsene og har allerede forutbestilt begge bøkene :D YaY

Sjekk også:
- Legg til og les om på Goodreads
- Forfatterens hjemmeside 
- Legg til på Bokelskere
- Min anmeldelse bok 2 (kommer senere)
- Min anmeldelse bok 3 (kommer i fremtiden)
- Bok Trailer for a Trylle novel

Har du lest denne boka? Hva syntes du?
Har du lest noen av de andre bøkene til Amanda?

~MoonStar~

1 kommentar:

  1. Ble nettopp ferdig med boka og likte den godt:) Litt annen tema enn de som er vanlig innen for YA bøker:)
    Ser frem til fortsettelsen!

    SvarSlett