lørdag 11. februar 2012

Anmeldelse: Blomstens hemmelige språk

Blomstens hemmelige språk 
av Vanessa Diffenbaugh


Om Boka:
Dette er en frittstående debut bok av forfatteren Vanessa Diffenbaugh. Boka utkom i August 2011.
Men senere oversatt til norsk i Januar 2012, av Bente Klinge.
Boken har blitt solgt til omkring 27 land og det skal visst bli laget en film av den i fremtiden. 

ISBN13: 9788203214684
ca. 336 sider + blomster liste bakerst :)

Lest: Februar 2012
Språk: Norsk

Bak på Boka: (Forlagets omtale)


Victoria har tilbrakt hele barndommen i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nært innpå seg. Blomstene og deres betydning er blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Som 18-åring bor hun i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage. En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket og evne til å sette sammen vakre og talende buketter. Hun tar Victoria med til blomstermarkedet, der Victoria møter en mystisk ung mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes. Snart må Victoria ta et farlig valg - tør hun å satse alt for å finne lykken?

Handlingen:
Du følger hovedpersonen Victoria som har vokst opp i diverse fosterhjem, barnehjem, ungdomshjem osv. Men nå er hun fyldt 18 år og må ut i den store verden selv. Det er hardt for henne for hun stoler ikke på noen, ikke en gang seg selv. Man følger kampen hennes om og overleve og bygge seg et liv. På tross av alt hun har gjennomgått i livet. Samtidig som man i stort sett hvert annet kapitell ser tilbake på det som skjedde i barndommen hennes.
Victoria kan masse om blomster og det viser seg senere og bli veien fremover.


Min Mening:
Jeg likte skikkelig godt denne boka. Den er herved en av mine favoritt bøker. Virkelig en fasinerende historie om en som har intet og på bygge seg veien opp over. På tross masse arr i sjela. Dette er virkelig en historie som treffer meg rett i hjerte. Jeg levde meg så mye inn i historien at jeg opptil flere ganger satt og grein fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre og merket hvor lykkelig jeg følte meg når noe bra endelig skjedde. Denne historien er jo virkelig av de brutale, men det er jo faktisk folk som har det sånn osv.
   Samtidig så ble jeg veldig fascinert av hele greia med at blomster er et språk i seg selv. Jeg er ingen blomster person egentlig. Men det fikk meg så fascinert at jeg nesten overveier og sette meg ned og lese mere om det osv. Og kanskje enda ta sjansen på og skaffe meg blomster :P
Jeg har uten tvil gitt denne boka 6 ut av 6 stjerner.


Fordi den traff meg skikkelig. Kunne nesten ikke legge fra meg boka. Og jeg levde meg helt inn i den. Og historien er jo så sørgelig men samtidig så fantastisk. Historie om og lære verdiene i livet og oppbygge dem fra bunn. Kampen om og overleve og ikke minst tro på kjærlighet. Skrevet på en kjempe fin måte :)
   Selvom boka er lest og lånt på biblioteket skal jeg uten tvil eie denne boka :)

Sjekk også: 
- Legg til på Bokelskere
- Legg til eller les om på Goodreads
- Bokelskerinnens anmeldelse 


Har du lest denne boka? Eller planer om det :)

~MoonStar~

3 kommentarer:

 1. Eg leste den forrige helg, tok meg 2 dager og lånte den umiddelbart til ein bokglad kollega som ikkje hadde noko å lese på akkurat nå. Satser på at ho leverer den på biblioteket i rett tid ;-)

  Den traff i hjertet!

  SvarSlett
 2. Nå gleder jeg meg bare mer til jeg har tid til å ta fatt på denne boken :D

  SvarSlett
 3. Flott bokomtale.=) Har bare mer og mer lyst å få lest boka:) Må be det lokale biblioteket skaffe den!:) tihi!

  SvarSlett