fredag 17. februar 2012

Anmeldelse: Hestenes Klan av Live Bonnevie

Hestenes Klan av Live Bonnevie

 

Om Boka:
Dette er en debut bok skrevet av Live Bonnevie. Egnet for unge i alderen 14-17 år.
Kampen om selvstendighet og det og bli voksen. 
Boka ble utgitt av Cappelen Damm i 2010.


ISBN13: 9788202322113
447 sider

Lest: Februar 2012
Språk: Norsk

Bak på Boka:  (fra den Norske Bok databasen)
Amanda Fivel er 17 år og konkurranserytter. Etter at faren har tapt noe han ikke hadde råd til å tape, krever han at Amanda skal skal vinne det tilbake. Hun blir nødt til å ri en halvvill hingst som utfordrer henne på en måte hun aldri har blitt utfordret før. Hun tvinges til å ta et oppgjør, ikke bare med seg selv, men også med sine omgivelser. Dette er forfatterens debut.

Handlingen:
I boka følger vi den unge Amanda Fivel. Hele hennes fritid omhandler hester og konkurranse ridning.
Alt i familien var bra helt til faren kom ut for en ulykke og ble lam. Nå er han lam og deprimert og gjør noen ting som får store konsekvenser. Han gambler.
Amanda befinner seg plutselig i en dårlig situasjon skal hun hjelpe faren med spille sitt eller tenke på seg selv og hesten sin.
Samtidig kjemper Amanda med og bli voksen og selvstendig. Og må lære og leve, leve ordentlig.

Min Mening:
Jeg likte denne boka. Den hadde kjempe fint budskap osv. Og den viser at alt ikke bare er gull og grønne skoger. Det krever sitt for og nå dit man vil. Man vil man det nok klarer man det på sitt vis :)
En veldig rørende historie om en jente som kjemper for seg selv, hestene og familien.
En ting som jeg bare må nevne som var kjempe kult er at flere ganger i boken blir byen Seljord nevnt :P Hvilket er ganske kult for det er den lille byen jeg kommer fra :) hehe

Men alt i alt har jeg valgt og gi boka bare 4 ut av 6 stjerner.

Dette fordi den midt inni rette og slett ble veldig veldig lang trukken. Ikke stort skjedde på veldig lenge. Slutten derimot var helt fantastisk. Da gikk alt plutselig alt for fort spørr du meg :P hehe
En annen ting som også trakk ned var at hovedpersonen irriterte meg. Noe så helt sinnsykt.. Hun tok liksom et skridt fram også 3 tilbake. Opptil flere ganger. Og blei skikkelig irritert og overveide faktisk og ikke lese ferdig boka.. Men for dere som skal lese boka.. Hold ut for slutten er verdt det :)

Boka er nok mest passende for unge heste jenter i alderen 13-17 år. :) Har du ikke noe interesse i hest i det hele tatt tror jeg denne boka blir alt alt for lang trukken for deg dessverre.
Men anbefaler heste jentene og gi den et forsøk. Og husk les ferdig boka. En del jeg ikke likte midt i boka. Men slutten gjør at den er verdt og lese :) 

Sjekk også:
- Legg til på Bokelskere
- Bokas hjemmeside 

 Har du lest denne boka eller planer om det? Hva syntes du??

~MoonStar~

5 kommentarer:

 1. Ble litt revet med av omtalen din av boken, men er litt i tvil om det er en bok for meg. Men noterte den ned så jeg kunne se litt nærmere på den senere:)

  God helg!:)

  SvarSlett
 2. Denne boken har jeg ikke lest, men tror kanskje den kan være en bok for den hesteelskende datteren min om et par år :) SV:Så bra!! Og jeg kan forsikre deg om at den virkelig er så bra som alle sier :)

  SvarSlett
 3. Line fra Ulvehiet1. august 2012 kl. 12:02

  Likte boka veldig godt. Klarte faktisk ikke å legge den fra meg før siste side var lest:) Den passer for ungdom/voksne som har litt kunnskap og interesse for hester. Løp og kjøp!!

  SvarSlett
 4. Det at boken ikke er skrevet i jeg-form gjorde at jeg ikke irriterte meg i det hele tatt. Men jeg tror at boken er lettest å forstå for folk som daglig omgås med hester.

  SvarSlett
 5. Det at boken ikke er skrevet i jeg-form gjorde at jeg ikke irriterte meg i det hele tatt. Men jeg tror at boken er lettest å forstå for folk som daglig omgås med hester.

  SvarSlett