onsdag 22. februar 2012

Anmeldelse: Veien følger hjertet av Iselin B.Alvestad

Alanya - Veien følger hjertet 
av Iselin B. Alvestad
 
 Om Boka:
Veien følger hjertet er første bok i serien med navnet Alanya. Hvilket var debut boken til forfatteren Iselin B. Alvestad i 2007. Serien har inntil videre 4 bøker i alt. Fortsettelsene heter: Dragene våkner (2008), Veien til Domar (2009) og Absalons Krigere (2010).
Dette er en fantasy serie, passende for unge i alderen 9-14 år.

ISBN13: 9788203250590
209 sider
 
Lest: Februar 2012
Språk: Norsk

Bak på Boka: (Fra den norske bokdatabasen)
Alanya bor i den fredelige landsbyen Mumbyville sammen med onkelen Pip og tanten Munny. Men freden blir brutt da landsbyen invaderes av brutale ryttere som er på jakt etter Alanya. Med nød og neppe slipper hun unna, og sammen med trollmannen Kasimir begir hun seg ut på en reise mot hovedstaden. Etter hvert skjønner Alanya at hun ikke er helt som alle andre jenter, og at oppgjøret med ondskapen i landet også blir et oppgjør med hennes egen familie. Dette er første bok om Alanya.

Handlingen:
Alanya´s liv tar straks en annen retning. Da det plutselig på hennes 12 års dag dukker opp fremmede folk som leter etter henne. Og hun må flykte ved hjelp av andre fremmede. Alt hun kjente er nå fortid. 
Og hun må lære og finne ut av hvem man kan stole på og ikke. I kampen om og finne ut av sannheten. Hvem er hun egentlig. Og hvorfor vil de fange henne. Osv.. 

Min Mening:
Denne boka er helt perfekt til den målegruppen den er skrevet til. Tror dette er en fin bok til trening når man akkurat har begynt og utforske bøkenes verden.
Boken er full av spenning og hemmeligheter. Og selvom hovedpersonen er bare 12 år. Er det en liten bit romanse del, men som er passende for denne aldersgruppen :) 
Valgte derfor og gi boka 5 ut av 6 stjerner

For den er spennende hele veien igjennom. Og du mister aldri interessen. For den starter hele tiden opp nye spørsmål som du så vil ha svar på. Slutten var veldig fin for den legger stille og rolig fint opp til en fortsettelse :) Som jeg gleder meg til og lese :D (Selvom jeg faller langt utenfor målgruppa xD)

Sjekk også: 
- Min anmeldelse bok 2 (kommer i fremtiden) 

Har du lest denne boka? Hva syntes du om serien? 
Eller har du planer om det :D

 

3 kommentarer:

 1. Virker spennende! Må innrømme at jeg falt helt for omslaget.

  SvarSlett
 2. Denne boken har jeg faktisk her hjemme på lån fra biblioteket. Gleder meg til å ta fatt på den :)

  SvarSlett
 3. Virker som en fin bok:) Er mange flotte ungdomsbøker der ute!
  SV;Det er det:) Vi skal kose oss masse!
  Koser meg med "Høsten"! Blir nok ferdig med den snart=)

  SvarSlett