onsdag 2. februar 2011

Anmeldelse: Gifted 1 av Marilyn Kaye

Gifted - Out of Sight, Out of mind av Marilyn Kaye


Lest: Januar 2011
Språk: Engelsk

Første boka i en serie på 6 bøker.
ISBN13: 9780753416495
222 sider

Bak på boka: (tatt fra Goodreads)
Thirteen year old Queen-of-mean Amanda Beeson, wakes up one morning in the wrong body. She's become lonely, unfashionable Tracey Devon - one of Amanda's targets for bullying. Amanda discovers that Tracey, ignored at home and at school, has the ability to turn invisible. Amanda sets out to rescue her one-time victim from obscurity - as well as rescuing herself from Tracey's life!

Kort om selve historien:
Amanda er den populære jenta på skolen som ikke er snill mot noen. Det folk ikke vet er at grunnen til hun ikke er snill mot noen er at hvis hun får sympati for noen, kan hun forvandle seg til dem.
En dag våkner Amanda, men hun er ikke lengere Amanda. Hun er nå skolens nørd Tracy. Amanda vet ikke hvordan hun skal bli seg selv igjen og må derfor leve Tracy´s liv så godt hun kan. Men dette faller henne vanskelig da de er så forskjellig som det går an og bli. Men mens hun lever livet som Tracy blir hun nysgjerrig. Tracy er nemlig ikke en normal jente. Hva er det som er så spesielt ved Tracy? Kan Amanda løse mysteriet selv eller kan hun få hjelp fra noen uten og avsløre hvem og hva hun selv er. Men hva er hun egentlig?

Min mening:
Denne boken var jeg helt revet med i fra side 1 nesten og fikk den nesten ikke fra meg. Men desverre måtte jeg jobbe og sove :P

Fantastisk spennende bok som får 6 ut av 6 stjerner. Ingen tvil. Etter og ha lest boken satt jeg med følelsen. Hva skjer når.. Må vite mere. Så fortett meg på nettet og har allerede bestilt bok 2. Så det forteller jo litt om hva jeg syntes.

Boken er kort og lettlest. Dette syntes jeg var ganske bra. Da det var godt og få variert litt i bok lengde :P Da de fleste bøker ofte er litt tjukkere. Dette var passe. :) Likte den kjempe godt. Og kan sterkt anbefale den.

Må da også advare. Siden hovedpersonen kun er 13 år. Er denne nok mest for yngre teenagere i alderen 10-15. Men jeg som 22 år likte den allikevel. Så hvis man som meg aldri blir helt voksen, burde man også lese den :P


Sjekk også:
- Smakebit Gifted
- Anmeldelse bok 2 (kommer snart)

- Legg til bokelskere
- Legg til eller les om på Goodreads
- Seriens hjemmeside


Har du lest denne? Og hva syntes du? Del gjerne link til din egen anmeldelse. Så vi får flere syn på saken ;)


~MoonStar~

3 kommentarer:

 1. Jeg syntes boken høres god ut selv om ikke jeg heller er i målgruppen. Det gjelder bare å sette seg inn i alderen til hovedpersonen så går det som regel greit om man liker historien :D

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest boka enda, så jeg vet ikke hvordan den er men fin anmeldelse:)

  SvarSlett
 3. Ladybug: Ja syntes det er mange gode bøker jeg :P Som man kan se på leselista mi er mange av de jo beregna på yngre.. Det er bare som du sier. Det med og sette seg inn i de ;)

  Elin: Takk :) Du burde lese den :P

  SvarSlett