torsdag 3. februar 2011

Anmeldelse: Evermore av Alyson Nöel

Evermore av Alyson Nöel

Lest: Januar 2011
Språk: Engelsk

ISBN13: 9780312532758
356 sider

Dette er første boka i The Immortal serien av Alyson Nöel. Som inntil videre består av 5 bøker. Evermore, Blue Moon, Shadowland, Dark Flame og Night Star.
Denne boka finnes også oversatt til Norsk, fordi som ikke vil lese engelsk :)

Bak på boka:
Sixteen year-old Ever Bloom is the sole survivor of a car accident that killed her family. Exiled to sunny California. Ever is haunted by her little sister and by the ability to see people´s auras, hear their thoughts and know their entire life story by just touching them. She wants to hide from the world, but when a stunningly handsome new guy arrives at school, she can´t see, to keep away. Falling in love with Damen is dangerous - he´s not what he seems.

But if Damen is her destiny, how can Ever walk away?

Kort om selve historien:
Handler om Ever som var en populær jente på skolen. Helt til hun kom ut for en bilulykke med familien. Ulykken endret resten av hennes liv. Familien døde og hun var den eneste overlevende. Men ikke bare var hun den eneste som overlevde, men rare ting skjedde med henne.

Gjemt bak sin store hettegenser, gjemmer Ever seg bort fra alt og alle. Hun orker ikke se opp. For verden er bare fyldt med farger. Og musikken skrur hun opp for, ellers blir ho ør i hue. Ever har forandret seg. Hun kan avlese folks aura og høre folks tanker. Og det er ikke til og leve med. Helt til en ny fremmed person starter på skolen.
Damen. Hver gang han er i nerheten blir omverdenen stille og normal. Men hvorfor? Hvem er han og hva er han? Og hvorfor er Ever som hun er?

Min mening:
Må innrømme denne boken ikke levde opp til forventningene mine i det hele tatt.. Hadde lest så utrolig mye bra over alt på diverse blogger.
Boken manglet bare noe for at jeg skulle ville lese videre. Jeg ønsket virkelig og elske denne boka, men må innrømme at så vidt jeg husker var det bare en gang i boka hvor jeg tenkte wauw.. hva skjer må lese videre. Og dette varte kanskje maks 40 sider eller noe. Så må nok dessverre gi boka 2 ut av 6 stjerner.

Men vil også si at jeg tror denne boka passer bra for unge jenter i alderen 12-15 år som skal til og utforske Fantasy sjangeren for første gang. Og har jo også hørt masse bra, så det er nok den perfekte boka for mange. Bare ikke for meg desverre :(
Men ettersom jeg allerede har kjøpt de neste bøkene i serien, kommer jeg til og lese de andre også, også håper jeg de er litt bedre :P

Sjekk også:
- Smakebit Evermore (engelske bloggen min)
- Legg til på Bokelskere
- Legg til og les om på Goodreads
- Forfatterens hjemmeside
- Anmeldelse bok 2 (kommer snart)


Har du lest denne? Og hva syntes du? Del gjerne link til din egen anmeldelse. Så vi får flere syn på saken ;)


~MoonStar~

4 kommentarer:

 1. Eg leser denne nå (på engelsk) og har så langt ein heilt anna oppfatning. Eg syns boka er bra, og må tvinga meg sjølv til å leggje den frå meg:)

  SvarSlett
 2. Jeg må være litt enig med deg, jeg leste hele boka og den kunne være spennende noen steder. Men ikke det beste jeg hadde lest. Kan nok hende det har noe med alderen og at den serien passer for yngre lesere:) Den var ikke direkte dårlig, det er noe bra men finnes bedre bøker der ute:)

  SvarSlett
 3. Jeg må nok dessverre si at av de tre første, så er ikke nummer 2 og 3 bedre enn den første;) Ikke hittil i alle fall (er midt i den tredje).

  Men i motsetning til deg så falt jeg helt for den første boka... Den funker for mennesker som aldri blir lei av tidløs kjærlighet:D Det eneste som var litt skuffende var at jeg håpet boken skulle være mer orientert rundt aura og sånt noe, og for meg fjernet den seg litt for mye fra det jeg kan se for meg som virkelighet når Summerland ble introdusert. Jeg liker fantasy, jeg bare forventet noe annet enn jeg fikk, tror jeg. Jeg tenkte alternativt, ikke fantasy, i utgangspunktet.

  SvarSlett