lørdag 28. mai 2011

Anmeldelse: Fjellroser 1 av Laila Brenden

Fjellroser 1 - Søstre for livet
av Laila BrendenOm Boka:
Dette er første bok i en ny romanserie som heter Fjellroser, skrevet av Laila Brenden.
Som også har skrevet serien Hannah.
Jeg tror det kommer en bok i månten. Og er utgitt av Schibsted Forlag.
Neste bok utkommer i slutten av juni og er bok 4.
For og begynne og abonnere på denne serien, er det direkte link nederst ;)

Lest: Mai 2011
Språk: Norsk

Bak på boka:
De foreldreløse søstrene Anna og Rise har vokst opp i fjellheimen og overbevist om at de kan klare alt - så lenge de har hverandre.

Det er midtvinters i 1860, og Anne og Rise har akkurat fulgt moren til graven. Vel hjemme på den lille fjellgården får de besøk av storbonden på Torgilstad Øvre. Han har sine egne planer for søstrene...

- Dere har godt med mat, ser jeg? Storbonden tørket seg om munnen med jakkeermet. - Det gleder meg. Så er det ikke farlig med dere i vinter. - Vi klarer oss fint, svarte Rise kjapt. - Her har vi alt vi trenger. - Hm, ja. Det er synd dere ikke får bli her.

Handlingen:
Det handler om to søstre som for noe tid siden mistet sin far. Og nå akkurat mistet sin mor. De bor på en avsides liggende gård langt oppe i fjellet, vekk fra resten av byen.
Men det andre folk ikke vet er at jentene har lært og passe på seg selv.
Og har planer om og bli og passe på seg selv. Men alt går ikke som planlagt.
Eierne av de større gårdene vil ha plassen for seg selv. Og det blir straks kamp om hvem som egentlig eier gården. Og jentene må finne seg nytt sted og bo.
Men hvor kan to foreldreløse jenter flytte? Og hvem vil ha de to jentene i jobb.
Finner de ut av det eller klarer de og beholde gården selv.

Min mening:
Dette var en fin bok om to jenter med masse mot og pågang. De møtte mange forhindringer i livet. Men likevel ga de aldri opp. De stod altid på og kjempet for sin rett så godt de kunne.
Det er mange skjulte budskap i boken og det var en fin lettlest lesning.
Så har valgt og gi den 4 ut av 6 stjerner.

Grunnen til den ikke får høyere. Er at for meg syntes jeg ikke det skjedde noe sånn wauw.. spesielt. Og flere ganger tok jeg meg i og tenke at hvis jeg slutter og lese nå. Så vil jeg egentlig ikke komme til og irritere meg over jeg ikke finner ut av hva som skjer. Hvilket er en følelse, som gjør at det trekker en god del ned.

Vet ikke enda om jeg fortsetter og lese serien. Da det er bøker der ute som er mere wauw.. må leses aktig. Men kanskje jeg tar fatt i resten av serien. Når jeg trenger til og lese noen litt tynnere bøker :)

Sjekk også:
- Legg til på bokelskere
- Min anmeldelse bok 2 (kommer kanskje senere)
- Smakebit
- For og kjøpe eller abonnere

Har du lest denne serien? Hva syntes du generelt om sånne serier?

~MoonStar~

1 kommentar:

  1. Jeg har ikke lest serien, men den høres spennende ut:) Jeg liker slike serier veldig godt, hvis de er bra og spennende. Novemberbarn er ett eksempel på det. Favoritt serien min blant norske roman-serier:)

    SvarSlett