lørdag 7. mai 2011

Anmeldelse: Cinderella:Ninja Warrior av Maureen McGowan

Cinderella: Ninja Warrior
av Maureen McGowanBoka:
Dette er den første boka i Twisted Tales serien som er skrevet av Maureen McGowan. Andre boka i serien heter Sleeping Beauty:Vampire Slayer. Som jeg allerede har anmeldt her på bloggen :) Så sjekk linket nederst.

Begge bøkene ble gitt til meg av Baker and Publishing Group, via Netgalley.
Det er en serie, men begge bøkene har hver sin historie og kan derfor leses individuelt.
Jeg leste bok 2 før bok 1. Det spiller ingen rolle :)
Bøkene er en moderne gjenfortelling med en ekstra twist, av det orginale eventyret.

ISBN13: 9781607102557
320 sider

Lest: April 2011
Språk: Engelsk

Bak på boka: (fra Goodreads)
In this fast-paced story full of adventure and romance, Cinderella is more than just a servant girl waiting for her prince—she's a tough, fearless girl who is capable of taking charge of a dangerous situation. Seeking to escape the clutches of her evil stepmother, Cinderella perfects her ninja skills and magic talents in secret, waiting for the day when she can break free and live happily ever after. In a special twist, readers have the opportunity to make key decisions for Cinderella and decide where she goes next—but no matter the choice; the result is a story unlike any fairy tale you've ever read!

Historien:
Denne historien handler om Askepott som bor sammen med stemoren og stesøstrene sine. Der blir hun hold som fange, i sitt eget hjem. Begge hennes riktig foreldre er døde. Og stemoren pønsker på noe, mens hun holder Askepott lukket inne av sikkerhets messig årsaker. Og mens hun er lukket inne blir hun tvunget til og være tjenestepike for søstrene og gjøre akkurat som de sier.

Men en dag kommer det en ung mann med navnet Ty på besøk, som blir hennes venn. Han forslår at hun melder seg til en trollmanns konkurranse. Her kan hun vinne sjansen til og bli trenet av den kongelige trollmann.
Det er bare et lite problem. Askepott kan ikke gå ut av huset og hun kan ikke avsløre hvorfor hun ikke kan og det at hun i det hele tatt ikke kan. Hvilket gjør alt litt mere innviklet. Hvis hun avslører forbannelsen stemoren har laget. Blir både Askepott og personen hun forteller det forvandlet til sten.
Hvordan skal hun bryte forbannelsen og kan hun klare det til tiden. Kan hun rekke og bli med i trollmanns turneringen og skaffe seg en egen fremtid?
Og hvem er denne mystiske Ty som plutselig er så snill mot henne. :)

Min mening:
Jeg likte denne boken ganske mye :) Like mye som jeg likte den andre gjenfortellingen skrevet av samme forfatter :)
Det var underholdende hele veien igjennom. Og det var typisk eventyr, med happy ending osv..
Bortsett fra denne hadde en ekstra liten twist med humor og det at du var med til og velge hva som skulle skje. For etter hvert kapittel fikk du to valg muligheter for hva hovedpersonen ville velge, og var derfor med på og bestemme hva som ville skje. Men selvom man valgte, ante man ikke hva som ville skje senere. For det kom alltid overraskelser og små twists til historien. Hvilket gjorde det spennende. Du kunne ikke forutsi 100% hva som ville skje. Og dette gjorde at man bare ville fortsette og lese :)
Derfor har jeg valgt og gi denne boken. 5 ut av 6 stjerner

Så hvis du ser etter litt underholdning og liker klassiske eventyr. Kunne du prøve og sjekke ut disse :) For noe litt nytt :P

Men må tilføye. Jeg skjønner ikke den delen av titelen med Ninja Warrior. Det bare irriterte meg, for ser ikke hva det har med historien og gjøre. Burde heller hete noe med Wizard Apperentice eller noe i den stilen :)

Sjekk også:
- Anmeldelse av Sleeping Beauty:Vampire Slayer
- Les om eller legg til på Goodreads
- Legg til på bokelskere
- Forfatterens hjemmeside

Har du lest denne boka? Eller 2éren? Hva syntes du om dem :)
Har du noen andre eventyr gjenfortellinger tips, som jeg burde sjekke ut :D


~MoonStar~

2 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse:) Høres spennende ut:)

    SvarSlett
  2. Takk :) Ganske bra.
    Skal jeg velge mellem de to. Syntes jeg nå bok 2, med Sleeping Beauty var en liten tak bedre en denne.. Men de ligger ganske så likt :D

    SvarSlett