lørdag 12. mars 2011

Anmeldelse: Herreløs av Rachel Vincent

Herreløs av Rachel Vincent


Original titel: Stray

Lest: Mars 2011
Språk: Norsk
Oversatt av: (kommer snart)

ISBN13: 9780778324218
Den norske versjonen er 474 sider, mens den engelske visst er 400 sider.

Dette er første boken i en serie som heter Shifters på engelsk og er skrevet av Rachel Vincent.
De andre bøkene heter: Rouge, Pride, Pray, Shift og Alpha, på engelsk. Tror ikke de har blitt oversatt til norsk enda. Den første boken på engelsk utkom i 2007, mens den siste er fra 2010.

Bak på boka: (fra Goodreads)

There are only eight breeding female werecats left . . .
And I'm one of them.

I look like an all-American grad student. But I am a werecat, a shape-shifter, and I live in two worlds.

Despite reservations from my family and my Pride, I escaped the pressure to continue my species and carved out a normal life for myself. Until the night a Stray attacked.

I'd been warned about Strays -- werecats without a Pride, constantly on the lookout for someone like me: attractive, female, and fertile. I fought him off, but then learned two of my fellow tabbies had disappeared.

This brush with danger was all my Pride needed to summon me back . . . for my own protection. Yeah, right. But I'm no meek kitty. I'll take on whatever -- and whoever -- I have to in order to find my friends. Watch out, Strays -- 'cause I got claws, and I'm not afraid to use them . . .


Kort om selve historien:
Vi følger hovedpersonen som er en sterk og egenrådig ung kvinne. Hun ønsker over alt annet og leve et normalt liv. Men det er lettere sakt end gjort siden hun er shapeshifter. Hun kan forandre seg selv til et stort kattedyr, værkatt. (tror jeg de kaller det) Det blir forklart som en form for stor Puma.
Men en dag begynner unge kvinner og bli kidnappet. Ikke normale kvinner, men værkatt kvinner. Og dem er det ikke mange tilbake av i verden. Så nå er hun tvunget til og komme hjem igjen til sin flok, for og bli beskyttet av familien.
Det er bare et ekstra problem. Hun vil ikke bli beskyttet, hun vil klare seg selv osv.
Hva skjer når ting blir seriøse..

Min mening:
Utrolig bra bok, for voksne og ungdoms jenter :)
Boken fanget min oppmerksomhet fra første side allerede. Følte at det hele tiden skjedde noe og det var veldig spennende. Jeg tok meg selv i både og le, riste, få gåsehud og gråte til denne boken. Jeg ble rett og slett sugd inn i den. Og levde meg så mye inn i den jeg flere ganger tok meg selv i og gå i panikk over hva jeg da skulle gjøre i denne situasjonen :P Som om jeg liksom kunne styre det xD hehe
Så jah.. dette var en ganske fantastisk bok for meg, syntes jeg. Og derfor gir jeg den 6 ut av 6 stjerner. Fordi jeg var igjennom så mange følelser osv..Det kunne sikkert vært mere av et eller annet. Men hva, det vet jeg ikke akuratt nå. Men 6 stjerner fortjener den fordi jeg var så levd inn i historien :P Er ikke så ofte jeg har opplevd det så ekstremt. Og jeg er en som lever meg mye inn i alle mine bøker, men dette var spesielt.

Og må bare tilføye... OMG Jace høres jo helt utrolig sjarmerende :P hehe Og jeg gleder meg super masse til bok 2 popper inn i postkassa mi.. For må bare vite hva som skjer videre :) Så nå håper jeg de får oversatt resten av serien.. For jeg vil eie nå :)


Sjekk også:
- Legg til på bokelskere
- Legg til eller les om på Goodreads
- Forfatterens hjemmeside

- Anmeldelse av bok 2 (kommer senere)
- Abonner på Nocturne


Har du lest denne? Og hva syntes du? Del gjerne link til din egen anmeldelse. Så vi får flere syn på saken ;)


~MoonStar~

2 kommentarer:

  1. Denne boken har jeg på ønskelisten min men jeg tror jeg vil lese den på engelsk. Syntes ofte noe forsvinner litt ved oversettelse(men jeg leser jo noe oversatt også da). :)

    SvarSlett
  2. Nå har jeg ikke lest denne på engelsk. Men den norske versjonen skuffet ikke :)
    Har den jo på norsk siden jeg har abonnement på Nocturne bøkene :)
    Håper du får tak i denne snart da :) Gleder meg til og se om du vil like den :D

    SvarSlett