mandag 16. januar 2012

Anmeldelse: Lost Voices av Sarah Porter

Lost Voices av Sarah Porter 

Om Boka: 
Dette er første boka i en forventet triologi, med samme navnet, skrevet av Sarah Porter
Boka blei utgitt i Juli 2011. Mens fortsettelsen Waking Storms kommer til og bli utgitt i Juli 2012. Mens tredje og siste boka The Twice Lost er forventet et år senere, i Juli 2013.

Dette er en anderledes havfrue historie, passende for jenter i alderen 11 og oppetter, syntes jeg :)

ISBN13: 9780547482507
304 sider
med mindre du hører på den som lydbok som jeg gjorde, da er det litt over 9 timer. :)

Hørte på: i løpet av August - November 2011
Språk: Engelsk

Bak på Boka: (fra Goodreads)
When fourteen-year-old Luce is assaulted on the cliffs near an Alaskan village, she expects to die when she tumbles into the icy water below. Instead, she transforms into a mermaid. Luce is thrilled with her new life—until she discovers the catch.

Handlingen:
Du følger Luce på hennes ferd i daglig dagen, litt før, men ellers etter at hun blir forvandlet til havfrue.
Men ingen alminnelig havfrue, som vi kjenner dem fra eventyrene.
I denne historien er det de unge jentene som enten har blit etterlatt eller mishandlet, som blir forvandlet til havfruer. De blir forvandlet til havfruer og må begynne et helt annet liv under vann.
Under vann er det bare litt regler som må følges. Hovedregelen er at ingen må overleve, hvis de oppdager dem. Det resulterer i at jentene tar hånd om store skip, og senker dem. Synger en spesiell sang som i siste ende dreper personene om bord. Og dette må gjøres så ingen overlever.
Samtidig prøver flokken og holde lav profil, men flere havfruer kommer til.Og drama oppstår. Og havfruer må opplæres.

Min Mening:
Vel. Dette er ikke lett for meg. Likte hele greia med at havfruene var anderledes en vi er vant til de. Havfruer som ikke er fantastiske flotte kvinner i havet, men i stede unge jenter som dreper skipfulle med menn. Høres litt dramatisk og voldsomt ut, men bare rolig det er ikke denne boka i det hele tatt. Men anderledes det er det i hvertfall ;)
I hvertfall hadde jeg skikkelig med forventninger til denne boka. Og også fordi det var min første lydbok på engelsk. Og min første havfrue bok oven i. Så var forventningene der, men dessverre levde den ikke opp til det :(
Jeg mista fort interessen i denne boka og den kjeda meg. Så måtte gjentagende ganger si til meg selv. Må lytte, må lytte. Snart skjer det noe.. Meeenn.. Det punktet kom ikke helt. :(
Hele ideen var god nok, men historien var bare for lang trukken og kjedelig.
Fant aldri heilt et punkt hvor jeg syntes det var spennende spennende. Så det tok meg hele 3 månter og høre denne ferdig.
Derfor har jeg valgt og gi den 2 ut av 6 stjerner.


Sjekk også:
- Legg til og les om på Goodreads
- Forfatterens hjemmeside 

Har du hørt eller lest denne boka? Hva syntes du?
Likte du den bedre en meg?? Håper det :) Hater når jeg ikke liker bøker. Men gleder meg selv over at det nok er noen der ute som kommer til og like denne.
Derfor tror jeg kanskje denne er passende til et yngre publikum.

Jeg vil nok ikke sjekke ut bok 2. Men kommer du til det. Må du veldig gjerne fortelle meg om det ble bedre :)
Må nok selv være litt kresen på lesestoff. Og prioritere det jeg vet jeg vil like :P

~MoonStar~

1 kommentar:

  1. hei!

    Legger merke til at du stadig kommenterer bloggen min, vil bare takke for det! Det er så hyggelig å ha noen faste lesere. Det gjør alt litt tryggere :)

    Er det noe du savner på bloggen min ( ikke si bøker, fordi det er ikke min greie :P ) jeg vil bare være den beste for mine lesere! blogger jeg ofte nok? deler jeg nok?

    klem Tonje.

    SvarSlett