tirsdag 24. januar 2012

Anmeldelse: The Hunger Games av Suzanne Collins

The Hunger Games 
  avSuzanne Collins

Om Boka:
Dette er første boka i Suzanne Collins triologi med samme navnet, The Hunger Games.
Første boka ble utgitt i 2008. Men det var masse snakk om denne serien rundt i bloggverdenen i løpet av 2011. Det var sånn jeg fikk øynene opp for den :)
Fortsettelsene heter Catching Fire (2009) og Mockinjay (2010).
Alle bøkene er også oversatt til Norsk hvor de heter: Dødslekene, Opp i Flammer og Fugl Føniks.

Boka skal også bli til film. Og kommer allerede på kino Mars 2012. Så det er snart :D Se evt. link til traileren nederst i innlegget :)

ISBN13: 9780439023481
374 sider

Lest: Oktober 2011
Språk: Engelsk

Bak på Boka: (fra Goodreads)
In the ruins of a place once known as North America lies the nation of Panem, a shining Capitol surrounded by twelve outlying districts. The Capitol is harsh and cruel and keeps the districts in line by forcing them all to send one boy and one girl between the ages of twelve and eighteen to participate in the annual Hunger Games, a fight to the death on live TV.

Sixteen-year-old Katniss Everdeen, who lives alone with her mother and younger sister Primrose, regards it as a death sentence when she steps forward to take her sister's place in the Games. But Katniss has been close to dead before — and survival, for her, is second nature. Without really meaning to, she becomes a contender. But if she is to win, she will have to start making choices that will weigh survival against humanity and life against love.


Handlingen:
Katniss Everdeen bor i distrikt 12 med sin mor og lillesøster. Distrikt 12 er den fattig del av byen. I noe som virker som en fremtidig verden. Ting er veldig anderledes. Mange ting er ikke lengre lov. Og de må holde seg innenfor gjerdet som omringer byen, på alle tider av døgnet. Men siden det ikke er mye mat og få tak i i byen, prøver Katniss og hennes beste venn Gabe og overleve. De sniker seg ut utenfor byens gjerde, for og jakte og samle bær osv. Så de har mat til overlevelse og til salg, selv om dette er strengt forbudt. Men de må hvis de vil overleve. 

Men en dag forandrer alt seg. Når det årlige TV-programme er ute etter nye "rekrutter". Et årlig TV-show hvor en jente og en gutt fra hvert distrikt blir plukket ut til og skulle være med. Her må de 24 ungene, deltagerne kjempe mot hverandre - da bare en kan overleve og komme tilbake til den virkelige verden igjen.

Min mening: 
OMG. Denne boka er bare helt fantastisk. Jeg var litt skeptisk i starten. For dette så ikke ut som en bok for meg. Men i dette tilfelle må man virkelig ikke dømme boka på coveret. For boka er fantastisk :) Jeg er glad jeg fortsatte og lese så mange bra anmeldelser av boka at Agghh.. Tror ikke det tanken min, ble byttet ut med WOW.. Må lese mere.. tanker :D
Så jeg ga heldigvis opp og fikk lest boka. Leste den på nesten 0,5 :P Jeg var solgt nesten med en gang og kunne nesten ikke legge fra meg boka. Jeg til og med sto opp kjempe tidlig før jobb, bare for og kunne få lese litt før jeg skulle på jobb :P Hadde med på jobb og leste i pausene. Og leste etter jobb. Ja hvert øyeblikk jeg fikk tid, tok jeg tak i boka :) Det forteller jo litt.
Den er full av følelser, action, spenning, kjærlighet og romanse. Og jeg levde meg skikkelig inn i historien. Lo og fikk tårer i øynene. hehe Og det er det jeg elsker ved bøker. Når du blir helt fanget i dem :P
Derfor ga jeg denne uten tvil 6 ut av 6 stjerner


Sjekk også:
- Legg til eller les om påGoodreads
- Forfatterens hjemmeside
- Min anmeldelse av bok 2 (kommer senere)
- Min anmeldelse av bok 3 (kommer i fremtiden) 
- Sjekk ut filmtraileren på IMDB

Har du lest denne fantastiske serien? Hva syntes du generelt om første boka? Og hva med hele serien i seg selv??

Jeg mangler fortsatt og lese fortsettelsene, men regner med at det snart skjer. For har hørt at 2éren er bedre en 1éren :P
Og jeg gleder meg som en liten unge til jul, til og se filmen :) For i følge Traileren ser det ut som om de har fått med en god del ting :D YaY blir så bra :D

~ MoonStar~

3 kommentarer:

  1. Hei har ikke lest serien enda, men har første boka ligganes og jeg gleder meg veldig til å få lest den:)Skal ihvertfall leses før mars for da e eg også klar til å stikke på kino:)

    SvarSlett
  2. Gleder meg til å lese den bokserien en gang. Hørt mye positivt og bra om den. Skal se å få gjort det før mars og når filmen om boka kommer:D Flott omtale btw!

    SvarSlett
  3. Ja, jeg har lest denne fantastiske serien! <3 Hva kan man si... Jeg var asosial to dager :P Jeg har levd meg skikkelig inn i den. Den tredje boka rørte virkelig med hjertet mitt! :)

    SvarSlett