onsdag 31. august 2011

Anmeldelse: Regines Bok av Regine Stokke

Regines bok - en ung jentes siste ord
av Regine Stokke


Om Boka:
Denne boka er basert ut fra kreft ramte Regine, sin blogg. Hvor hun forteller om hvordan det er og ha kreft og kampen mot sykdommen. Og hva hun gjorde for andre med kreft, selvom hun hadde nok og kjempe med selv.

Boken utkom i 2010. Og inneholder blogg innlegg fra 2008-2009.

ISBN-13: 9788205401877
Ca. 283 sider

Lest: Mars 2011
Språk: Norsk

Bak på Boka: (Fra Bokelskere)

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:
I august 2008 fikk 17 år gamle Regine diagnosen akutt leukemi. Hun opprettet bloggen Face your fear. Her skrev hun om sykdommen, behandlingen hun gikk igjennom og alt hun fikk oppleve fær hun døde i desember 2009. Boken inneholder bloggen hennes, utvalgte kommentarer fra lesere og minneord fra hennes nærmeste.

Omtale fra forlaget:
Regines bok er basert på Regine Stokkes sterke blogg fra 2008 til 2009. Over 100 000 mennesker fulgte Regines kamp mot kreften gjennom hennes blogg. "Alt jeg vil er å leve, men det kan jeg ikke," skrev Regine fire uker før hun døde, 18 år gammel. Regines siste ønske var at bloggen skulle utgis som bok. Resultatet er en varm, omtenksom og reflektert bok om liv og død, vennskap og kjærlighet og om hvordan møte sin egen frykt.
Deler av overskuddet skal gå til Regines støttekonto som støtter kreftsaken i forskjellige former. Regine Stokke (1991-2009) var fra Kristiansund. Hun var en talentfull skribent og fotograf som nådde bredt ut gjennom bloggen sin. Hun døde av leukemi.

Handlingen:
Boka er uttrag fra bloggen til Regine. Både på gode og dårlig dager. Kreft relatert og ikke kreft relaterte blogg innlegg.
Hun viser hvem hun er som person, med sine bilder. Sine dikt osv.
Samtidig som hun forteller om hvordan hun støtter og samler inn penger til for og hjelpe andre med kreft. Og man hører om hennes egne opp og nedturer..

Min Mening:
Likte boken. Liker og lese blogger. Og siden boken er satt opp som bloggen, gjør det den lettlest.
Jeg syntes det er vanskelig og bedømme en bok som denne.
Men for og si det sånn.. Jeg gråt, jeg smilte og jeg lo. Mens jeg leste den.
Og det at man reagerer sånn på en bok, viser at den er ganske bra.
Derfor har jeg gitt den 6 ut av 6 stjerner
Som dere kan se er det lenge siden jeg leste boken. Men syntes det er vanskelig og anmelde den. Det er et veldig alvorlig emne. Og må innrømme jeg lever meg godt inn i bøker og derfor er det veldig emotionelt og lese bøker som disse. Jeg hadde selv kreft som liten, leukemi. Men heldigvis for meg var jeg så ung at jeg ikke husker noe av det nå. Men allikevel kan det dukke mange tanker opp i hode i etterkanten. Hvilket det gjorde, da jeg leste denne boken.

Du begynner virkelig og tenke på at man ikke gjør nok. At man er litt egoistiske som lever uten og hjelpe andre. Husker da jeg var mindre sto jeg på gaten og solgte vafler hele dagen og ga pengene til kreftforeninga. Men hva gjør jeg nå :S Ingen ting.
Så det må jeg få gjort noe med. Støttet vi noen auktioner på nettet, en liten jente i USA som har leukemi, men ikke hadde råd til behandling. Og ellers må jeg se hva mere jeg kan finne på.
For bare litt gjør jo også godt. For hvis alle støtter litt, blir det jo til sist ganske mye.
Kanskje jeg må gjøre som da jeg var liten :P Inn i tankeboksen.. Og bli der litt, tenker jeg :)


Gjør du noe for og støtte kreftforeningen? Eller annet lignende? Og hva??


Sjekk også:
- Legg til på Bokelskere
- Regines blogg
- Kreftforeningen

Har du lest denne? Hva syntes du om denne typen bøker.

Har også en annen bok i samme stil som jeg vil anbefale. Men har den ikke her akkuratt nå. Så skal fortelle om den senere. Den heter noe med Janne bare 12½.
Handler om en som het Janne, som var innlagt på sykehuset samme tid som jeg.

Husk det er mange måter du kan støtte, de som er ramt av kreft. :) Og de og dem omkring dem, trenger den hjelpen de kan få. I den tunge tiden :) Litt gjør også godt :)

~MoonStar~

2 kommentarer:

  1. Uff.. beklager den dårlig skrevet anmeldelsen. Men hjelper ikke utsette det mere. Får ikke til og skrive en bedre..

    Men har du ikke lest boka. Burde du gjøre det :)
    Får deg virkelig til og tenke :)

    SvarSlett
  2. Jeg synes det var en fin anmeldelse:) Jeg har lest boka. Jeg har ikke anmeldt den, jeg også hadde samme problemet. Jeg synes en slik type bok er så vanskelig å anmelde. Mormoren min hadde kreft og slet med dette da jeg ikke var så gammel. 1 eller 2 år. Det er rart å tenke på at hadde det gått feil vei den gangen, hadde jeg aldri husket hvem min mormor var. Da hadde jeg bare hatt bestemor og bestefar på fars siden, mens på mors siden ville det bare hvert en bestefar som var enkemann. Det er litt rart hvordan livet er. Mormor lever fortsatt den dag i dag, så det var vel meningen at hun skulle få leve. Jeg tenker litt på det av og til om sykdommen kreft og om det arvelig. Man får litt slike tanker da noen i nær slekt har hatt kreft. Fint det gikk bra med deg da, om du hadde det som liten. Måtte ha hvert en skremmende opplevelse for foreldrene dine. Jeg hadde også gitt boka en seks-er skulle jeg ha anmeldt boka:)

    SvarSlett