onsdag 10. august 2011

Anmeldelse: Gone av Michael Grant

Gone av Michael Grant


Om Boka:
Dette er første bok i en dystopisk serie, med samme navnet, Gone. Serien er skrevet av Michael Grant. Denne boken ble utgitt helt tilbake i 2008.
I alt er det 6 bøker i serien, 4 som allerede har blitt utgitt.
De andre bøkene heter:
Hunger (2009), Lies (2010), Plague (2011), Fear (2012) and Light (2013).

ISBN13: 9780061448768
ca. 558 sider

Lest: Juli 2011
Språk: Norsk

Bak på boka: (fra Goodreads)
In the blink of an eye. Everyone disappears. GONE.

Except for the young. Teens. Middle schoolers. Toddlers. But not one single adult. No teachers, no cops, no doctors, no parents. Just as suddenly, there are no phones, no internet, no television. No way to get help. And no way to figure out what's happened.

Hunger threatens. Bullies rule. A sinister creature lurks. Animals are mutating. And the teens themselves are changing, developing new talents—unimaginable, dangerous, deadly powers—that grow stronger by the day.

It's a terrifying new world. Sides are being chosen, a fight is shaping up. Townies against rich kids. Bullies against the weak. Powerful against powerless. And time is running out: On your birthday, you disappear just like everyone else...


Handlingen:
Historien foregår i en liten by, hvor plutselig en dag alle voksne forsvinner. Og en stor vegg eller kuppel omringer byen. Bare barn under 15 år er tilbake. Og de har ingen vei ut av byen, de er fanget.
Bøllene i byen prøver og ta over kontrollene. Or det oppstår en krig blant de tilbake værende barna.

Vi følger flere av disse barnene, og ser det som skjer fra forskjellige synsvinkler.
Opplever kampen om overlevelsen. Og forandringene som skjer.
Det er nemlig ingen normal krig mellom normale barn, for verdenen de nå lever i, er under forandring.
Noen av barna utvikler superkrefter, mens andre forblir normale. Dyrene forandrer seg og byen blir anderledes, merkelig og farlig.
Vil det gode eller det onde vinne? Og vil barna kunne overleve? Og hvordan.

Ikke bare overleve, men hvordan kan de flykte? Eller få den normale verden tilbake. Eller ikke Koblingminst. Hvorfor skjedde det som skjedde.Og hva har skjedd. Mange mysterier skal løses. Og hva vil skje når de blir 15?

Min mening:
Jeg absolutt elsket denne boka :) En fantastisk form for Dystopia. Den fikk meg til og tenke på en TV-serie jeg fulgte med på da jeg var mindre, som het The Tribe. Hvor de levde i en verden, hvor alle voksne har forsvunnet. Så for meg var denne boken en blanding av The Tribe og X-men. Hvilket er to serier/filmer som jeg elsket :P Så derfor uten tvil. Elsket jeg denne boken :) Jeg satt med hode fast i boka fra første til siste side. (ikke bokstavligtalt desverre, ettersom jeg også måtte ha et liv :( Men would If I could haha

Normalt bruker jeg 1 månte på og lese en så lang bok, men denne boken var jeg ferdig med på bare 3 dager ca. Hvilket sier ganske mye i seg selv :P hehe

Jeg fortet meg ut for og kjøpe neste boka.
Og derfor gir jeg den 6 ut av 6 stjerner
Fordi jeg elsket alt ved den og nå er det en av mine favoritter. Og jeg håper virkelig resten av serien kommer til og være like bra :)

Sjekk også:
- Legg til eller les om på Goodreads
- Legg til på Bokelskere
- Anmeldelse bok 2 (kommer senere)
- Forfatterens hjemmeside

Har du lest denne boken? Hva syntes du?

~MoonStar~

3 kommentarer:

  1. Jeg har både bok 1 og 2 på leselista mi. De ligger hjemme hos mamma og pappa. Har hatt dem lenge, så føler meg litt flau når jeg sier at jeg enda ikke har fått lest dem he he. Men det blir snart deres tur. Snart! He he.

    SvarSlett
  2. Må lese denne boken snart! Jeg fulgte også med på The Tribe, men var for ung til å virkelig skjønne alt som skjedde i serien på det tidspunktet, hehe.

    SvarSlett
  3. Fin amneldelse :) The Tribe har jeg ikke hørt om, den serien må jeg sjekke ut.

    SvarSlett