mandag 15. august 2011

Anmeldelse: Halvgudene av Mari Moen HolsveHalvgudene av Mari Moen Holsve
Om Boka:
Dette er første boka i en planlagt trilogi. Forfatteren er i gang med bok nå, og den er forventet og utkomme til våren 2012. Og tredje siste bok er forventet i 2013 engang. :)
Bøkene er skrevet av den unge norske forfatteren Mari Moen Holsve, bare 24 år gammel. Og allerede forfatter av 3 utgitte bøker. Som du kan lese om på bloggen hennes, som jeg linker til lengere nede.

ISBN13: 9788202333966
203 sider

Lest: Juli 2011
Språk: Norsk

Bak på Boka: (fra Libris)
(Sakt av forlaget)
En dag blir livet brått snudd på hodet for trillingene Dina, Balder og Thea. Fra en monoton skolehverdag kastes de hodestups ut i en fremmed verden hvor ingenting er som det synes. Ikke engang trillingene selv! Med dramatikk, ukjente farer og en god dose humor får vi her begynnelsen på en fantasyhistorie som inneholder både det kjente, det spennende, episke, overnaturlige og herlig uforutsigbare.


Handlingen:
Boken handler om 3 søsken, trillinger. De er oppvokst i Oslo, men en dag begynner det og skje merkelig ting med dem. Tiden er inne til at de får vite sannheten. De er ikke fra denne verdenen, og de er ikke mennesker. Trillingene er halvguder, fra verdenen Tiladnene, som de som små måtte flykte fra, sammen med deres far. Og nå skal de tilbake, for og redde deres gamle verden.
Hva vil møte dem? Og hvem kan de stole på. Vil de kunne takle alle forandringene som skjer med en ny verden, superkrefter og nye bekjentskaper osv.

Min Mening:
Likte denne boken. Må innrømme det er ikke en favoritt bok. Da jeg innimellom syntes det var litt ensformig. Men alt i alt likte jeg den. Den fikk meg til og tenke på Narnia, som for meg er en klassiker :)
Denne boken er nok beregnet for litt yngre i alderen 9-14 år, syntes jeg i hvertfall er passende målgruppe for denne boken. Men alle kan lese den, som underholdning.
Jeg har valgt og gi den 4 ut av 6 stjerner

Dette fordi jeg syntes den manglet det lille ekstra. Og noe som gjorde det trakk litt ned var at jeg tenkte Narnia hele tiden. Så i stedefor og se for meg Tiladnene, så så jeg for meg Narnia mens jeg leste. Desverre. Men Narnia er jo flott sted. Så alt i alt gjør det jo egentlig ikke noe :P Men likevel..
Ser frem til bok 2. Og spennt på hvordan historien utvikler seg. Håper det vil skje mere i de 2 neste bøkene, da jeg syntes det gikk litt treigt i denne.
Men må innrømme jeg syntes også det var behagelig med litt forandring. En kort bok på omkring bare 200 sider, er fint og lese innimellom. Så til og være en kort bok, har hun klart ganske bra og få med mest mulig. Er jo begrenset hvor mye man kan få med på 200 sider. Så pluss for det :P


Sjekk også:
- Legg til på bokelskere
- Smakebit av Halgudene
- Anmeldelse bok 2 (kommer senere)
- Forfatterens blogg
- Bokelskerinens intervju med forfatteren

Har du lest denne boken? Og ser du frem til den neste :)
Det gjør jeg i hvertfall :P Spent på og se hvordan bøkene utvikler seg :)

~MoonStar~


4 kommentarer:

 1. Aldri hørt om boka eller lest den. Fin anmeldelse, virket som en fin bok:)

  SvarSlett
 2. Jeg har lest boken og syntes den var fin, ikke min favoritt heller men fin var den. Jeg syntes også den minnet om Narnia.

  SvarSlett
 3. Har nettopp hat en bokrapport om denne boka. Den er veldig facinerende!!! :D

  SvarSlett
 4. OPS!!! Hatt** :D :P

  SvarSlett