torsdag 14. april 2011

Anmeldelse: Elephant Talk av Ann Downer

Elephant Talk av Ann Downer


Lest: April 2011
Språk: Engelsk
Mottatt: Lerner Publishing Group via. Netgalley

Elephant Talk: The Surprising Science of Elephant Communication skrevet av Ann Downer.
Fikk jeg av Lerner Publishing Group gjennom Netgalley.
Boken er ikke stor med sine bare 112 sider, men allikevel full av informasjoner.

Jeg har lenge søkt etter en god bok omkring elefanter som ikke blir for barnslig, da jeg allerede har lest en god del på emnet i forveien. Dette er svært vanskelig og finne der ute.
Men denne passet meg ganske bra :)
Den er skrevet med lett språk, så både dem som ikke vet det i forveien og dem som bare vil oppfriske hukommelsen kan følge med.

På netgalley står det:
Can one trunk tell a thousand tales? In recent years, scientists have been captivated by the complex systems elephants use to communicate with one another and with other species--including humans. Discover the fascinating world of elephant communication as you witness them celebrate a birth, grieve over a departed friend, and keep the herd together. But, hunted for their ivory tusks and crowded out of their homes, these gentle giants find themselves in a dangerous world. What can we learn when we listen to the elephants talk?

Boken kommer inn på alle former for kommunikasjons måter som elefanter bruker. Kroppsspråk, Snabel, Lukt, Lyder i diverse frekvenser osv. Og også hvordan en elefant floks liv utvikler seg. Det er mye info på veldig liten bok, så det er selvfølgelig ikke gått helt i detaljer med biologien osv.

Jeg har valgt og gi denne boken 5 ut av 6 stjerner.


Fordi den inneholder det viktigste og er lettlest. Og passer derfor til en ganske bred målgruppe.
Det som trekker litt ned er at noen ord kunne vært forklart bedre, som fotnoter evt. eller i teksten. Da folk som ikke har lest og studert om elefanter, kanskje vil møte på fremmed ord. Og forsåvidt var det ord forklaring bakerst. Men det er ikke lett og vite når man leser den på ebook. Så dette er nok en bok jeg personlig ville valgt og eie i hardback versjon.

Sjekk også:
- Legg boken til bokelskere
- Les om og legg til Goodreads
- Forfatterens blogg

Har du lest denne boken?? Eller evt. kjenner andre bøker om elefanter jeg burde sjekke ut. Eller andre dyrebøker som er profesjonelt skrevet til en ikke barnslig målgruppe :P

~MoonStar~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar