lørdag 16. april 2011

Anmeldelse: Delirium av Lauren Oliver

Delirium av Lauren OliverOm boka:
Delirium er en dystopia bok, skrevet av Lauren Oliver, som utkom i Februar 2010.
Det er første boka i en triologi, hvor andre boka utkommer Februar 2012 og kommer til og hete Pandemonium.
Lauren Oliver er også kjent fra sin debut Before i Fall, som utkom i Mars 2010.


Lest: Mars 2011
Språk: Engelsk
Sideantall: 441 sider
ISBN13: 9780061726828

From Goodreads:
Before scientists found the cure, people thought love was a good thing. They didn’t understand that once love -- the deliria -- blooms in your blood, there is no escaping its hold. Things are different now. Scientists are able to eradicate love, and the governments demands that all citizens receive the cure upon turning eighteen. Lena Holoway has always looked forward to the day when she’ll be cured. A life without love is a life without pain: safe, measured, predictable, and happy. But with ninety-five days left until her treatment, Lena does the unthinkable: She falls in love

Selve historien:
Historien handler om Lena som lever i en mulig fremtid, hvor alt er anderledes. Det er mange regler om man er alltid overvåket.

Når de blir 18 (eller var det 16) skal de kureres mot den farligste sykdommen Amor Deliria Nevrosa, altså kjærlighet.
Kjærlighet kan ha dødelige konsekvenser og derfor er det laget regel om at alle skal kureres for det og etter på bli matchet med en partner som passer dem. Ikke dem personlig, men genetisk i fremtiden. Kuren gjør at man ikke lenger bryr seg om diverse ting og derfor har de ingen bekymringer i livet, så fort de har blitt kurert.

Men bare få uker før Lena´s lenge ventede kur er på vei møter hun en, som endrer alt. Alex er anderledes, men hvorfor?
Vil hun noen sinde bli kjent med ham. Reglene sier jo man ikke må snakke med det motsatte kjønn så lenge man ikke er kurert. Og hva vil skje når hun blir kurert? Vil hun da fortsatt ville kontakte ham. Og hva med venninnen hennes, kommer de aldri til og snakke sammen igjen.
Det er så mange spørrsmål i Lenas liv. Vil hun finne en løsning på alt.
Og hva skjer når hun finner ut av at alt hun har vokst opp med ikke helt stemmer og at samfunnet har løyet for dem. Hva skjer med fremtiden?

Min mening:
Jeg likte denne boka, men må innrømme jeg syntes den var litt treg i starten. Måtte lese et godt stykke før jeg begynte og tenke må lese bare må lese.
Men likte plottet og menneskene. eller ja og nei til det siste. Blei litt irritert på Lena noen ganger. For noen ganger sa hun ting som bare ikke passet sammen med det hun hadde oppdaget. Så ho var litt treg til og lære av alt det ho oppdaget og det var til tider ganske irriterende for meg. hehe

Men bortsett fra det elsker jeg romansen i boka. Men igjen syntes det tok litt lang tid før den i det hele tatt kom fram i historien, hvilket for meg var litt irriterende, syntes jeg.
Men elsket at det var en liten twist i historien. At kjærlighet var en sykdom. Det er noe nytt, som man ikke har sett før. Eller jeg har i hvertfall ikke :P Og likte ideen :)
Og bortsett fra det så fikk hele greia med hvordan deres samfunn virket, så anderledes end våres. Men så mulig, hvis man tenker over hvordan verden hele tiden forandrer seg xD Så får det jo en til og tenke litt..

Men alt i alt likte jeg boken og valgte og gi den 4 ut av 6 stjerner.

Dette fordi den tok litt lang tid før jeg kom skikkelig i gang med lesinga. Og fordi hovedpersonen irriterte meg litt. Og jah.. ikke så stor fan av slutten. Trodde det var en bok for seg selv og poff så var det en trilogi. Men kanskje ikke så verst det heller, men hode var satt inn på enkel bok så derfor blei jeg litt skuffa.. Men ser frem til toeren allikevel selv om jeg ikke har noen anelse om hvordan historien skal utvikle seg.. Så det blir spennende og se :)

Sjekk også:
- Legg til bokelskere
- Les om og legg til Goodreads
- Forfatterens hjemmeside


Har du lest Delirium? Hva syntes du??

Likte du slutten? Og hva syntes du om Lena?

~MoonStar~

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest den, men har den på ønskelista mi:) Ser ut som en fin bok:) Fin anmeldelse av boken:)

    SvarSlett
  2. Har lest den og jeg elsket den :)

    SvarSlett