tirsdag 13. desember 2011

Anmeldelse: Immortal av Gillian Shields

Immortal av Gillian ShieldsOm Boka:
Immortal er første boka i Gillian Shields trilologi, med samme navnet. Boka ble utgitt i 2009. Mens etterfølgeren  Betrayal ble utgitt i 2010 og siste boken  Eternal i 2011.
Alle bøkene har ganske like cover, med medaljongen/halskjeden, bare i forskjellige farger :) Må innrømme jeg liker dette coveret veldig godt :) Og det var det som fikk meg til og ville lese boka.

ISBN13: 9780061375804
368 sider

Språk: Engelsk
Lest: Oktober 2011

Bak på boka: (fra Goodreads)

Wyldcliffe Abbey School for Young Ladies, housed in a Gothic mansion on the bleak northern moors, is elite, expensive, and unwelcoming. When Evie Johnson is torn away from her home by the sea to become the newest scholarship student, she is more isolated than she could have dreamed. Strict teachers, snobbish students, and the oppressive atmosphere of Wyldcliffe leave Evie drowning in loneliness.
Evie's only lifeline is Sebastian, a rebellious, mocking, dangerously attractive young man she meets by chance. As Evie's feelings for Sebastian grow with each secret meeting, she starts to fear that he is hiding something about his past. And she is haunted by glimpses of a strange, ghostly girl—a girl who is so eerily like Evie, she could be a sister. Evie is slowly drawn into a tangled web of past and present that she cannot control. And as the extraordinary, elemental forces of Wyldcliffe rise up like the mighty sea, Evie is faced with an astounding truth about Sebastian, and her own incredible fate.
Gillian Shields's electrifying tale will dazzle readers with suspense, mysticism, and romance.


Handlingen:
Evie forlater hjembyen sin for og starte på en ny "boarding school" (sorry husker ikke hva det heter på norsk :S ) Hennes mor er død og faren jobber i militæret og derfor ikke hjemme. Og da hennes værge blir dødlig syk, kan hun ikke lengere bo der.
På vei til sin nye skole og hjem hører hun rare rykter om stedet og begynner og bli ganske skeptisk. Stedet ligger på et guds forlatt sted og sies og være hjemsøkt. Neppe en normal skole.
Folk vil ikke nerme seg stedet og sier det skjer rare ting der, så ingen vil følge henne dit.
Ender med Evie må finne stede selv og begir seg på gå tur igjennom skogen når hun plutselig møter en sjarmerende mystisk gutt på hest. De begynner og snakke sammen og begynner senere og møtes i kveldstimene, hvor Evie sniker seg ut fra skolen for og møte ham i smug.
Men det er noe spesielt med Evie og rare ting begynner og skje. Begynner hun og bli forelsket? Og hvem er denne mystiske prinsen på hesten? Og er han nå egentlig en "prins"?

Min mening:
For og være helt ærlig likte jeg egentlig ikke denne boka. Jeg hadde ingen forventninger til den, hvilket nok var ganske så bra. For den levde rett og slett opp til ingen ting. Det som gjorde at jeg valgte boka var dens fantastisk flotte cover. Ante egentlig ikke hva boka handla om.
Valgte og gi boka 3 ut av 6 stjerner.


Det fordi boka var alt alt alt for treig for meg. Det skjedde nesten ingen ting og jeg måtte tvinge meg selv til og plukke opp boka for og lese videre. Trodde den ville være lettlest med sine store bokstaver, men tiden ble langtrukken. Men jeg fortsatte og leste ferdig, for jeg er ikke en person som gir opp på bøker. Og hele ideen hørtes og virket jo ganske bra.
Det som gjør at boka får litt stjerner av meg er at den er skrevet i ganske enkelt og lett språk. Og som sakt selve historie ideen var jo grei nok. Det som trekker ned er at den er for lang trukken og hadde ikke trengt og være så tjukk som den er.
Må også innrømme jeg sitter tilbake med følelsen at jeg ikke aner åssen de skal få det til og bli 3 bøker :S Skjønner det virkelig ikke.

Må innrømme jeg er litt nysgjerrig på og lese fortsettelsen, men tror jeg dropper det. Siden jeg har så mange andre bra bøker som bare må leses, så må fortsettelsen her nedprioriteres. Men hvis noen der ute har lest 2éren, så fortell meg gjerne om du syns det skjer mere i den, så kanskje jeg velger og lese den.. Men vær ærlige ;)
Hmm.. må tilføye det er en liten 3 stjerner det her. Sorry. Liker ikke og ikke like bøker. Men uff.. jah :( Sånn er det bare noen ganger.
Heldigvis hørt om noen der ute som likte den :) Og det er jo bra. For vi liker alle forskjellig :) Og takk og lov for det :)

Sjekk også: 
- Les om eller legg til på Goodreads
- Legg til på Bokelskere

Har du lest denne boka? Hva syntes du? Kommer du til og lese fortsettelsen???

~MoonStar~

1 kommentar:

  1. Jeg har ikke lest denne boka. Så takk for tips, kjempe fin anmeldelse:)

    SvarSlett